sweat now, shine later
De lessen van Body Company geven mij meer vertrouwen in mijn lichaam en meer energie! Door de gedoseerde manier van trainen kan ik alles meedoen, wat mij weer zelfvertrouwen geeft en dat doet me erg goed.  Josette legt veel uit en dat is prettig. Ik voel me erg voldaan na een training!
– Renate
Door de afwisselende lessen waarbij zowel diverse spiergroepen, looptechniek en verbetering van conditie en snelheid aan bod komen, kan ik de lessen van harte aanbevelen. Ik ben er makkelijker door gaan lopen. De lessen zijn geschikt voor iedereen die op een gezellige, gezonde en verantwoorde manier iets goeds wil doen voor lijf en leden; of je nu net start of al wat langer loopt. Het Amsterdamse Bos is een prachtige ‘trainingsruimte’, die er elke keer weer anders uitziet.
– Herma

Mensen die het leuk vinden om buiten te bewegen, raad ik de lessen aan. Ook mensen die hun loopprestaties willen verbeteren, wat discipline van buitenaf kunnen gebruiken en op een efficiënte manier veel willen doen in één uur. De oefeningen die we doen, zou ik in eigen trainingen nooit doen. Dat is voor mij dan ook een extra meerwaarde.

– Ben

Begin 2016 ging mijn conditie merkbaar achteruit. Ik dacht: ‘het hoort erbij’. Ik was namelijk met voetbal gestopt én inmiddels de 50 gepasseerd… Via via kende ik Josette en ik besloot mij aan te melden bij de beginnersgroep van Body Company. Vanaf dat moment werkte ik wekelijks aan mijn conditie onder de inspirerende en professionele begeleiding van Josette.

Ondanks mijn inzet werd mijn conditie echter gek genoeg niet beter. Josette adviseerde daarom een sport medische keuring, want er leek iets niet te kloppen… Na een check in het VUmc werd al snel vastgesteld dat ik leed aan ernstige kransslagader vernauwing! Ik werd met spoed geopereerd. De operatie was zwaar maar verliep goed. Daarna volgden vier maanden revalidatie.

Meteen na mijn operatie heb ik met Josette de deal gemaakt om na mijn revalidatie weer terug te komen in de beginnersgroep. Van mijn cardioloog kreeg ik toentertijd groen licht om mijn conditie weer rustig op te bouwen onder professionele begeleiding. Ik trainde vanaf toen twee keer per week met Body Company. Nu ging ik wel met grote sprongen vooruit! Dankzij de inzet van Josette en de geweldige sfeer in de groep kon ik na vier maanden in de beginnersgroep doorstromen naar de gevorderdengroep. Dit proces was voor mij zo inspirerend dat ik – ruim één jaar na mijn open hart operatie – de 16 km heb gelopen van de Midzomernachtcross in Amstelveen!

– Ronald

Sinds begin dit jaar begonnen met trainen bij Body Company bij Josette. Ben er heel erg enthousiast over, zeer afwisselende trainingen, krachtoefeningen, algehele lichaamstraining afgewisseld met looptechnieken en intervaltraining. Josette heeft vanuit haar achtergrond als Mensendieck therapeut veel kennis van beweging en hoe het lichaam werkt in het algemeen, en past dit toe in haar trainingen. Veel nadruk ook op blessurevrij leren lopen, door het aanleren van goede techniek en hierdoor leren lopen met souplesse.

Voor iedereen die serieus wil sporten, een goede looptechniek wil ontwikkelen en natuurlijk algeheel fit worden. Ik raad wel aan (tenzij je zeer gedisciplineerd zelf gaat hardlopen ernaast) om twee keer per week te gaan, om het maximale eruit te halen.

– Yuna

Ik ben gaan trainen met Body Company om een stok achter de deur te hebben voor het hardlopen. Na ruim een jaar onder begeleiding trainen, heeft het mij veel meer gebracht dan motivatie alleen. Een goede houding en looptechniek is zo verankerd, dat ik al een aantal jaar superfijn en blessurevrij loop, ook lange afstanden. Dank Josette!

– Tanya

Ik ren al geruime tijd mee met de looplessen van Body Company. In het begin kon ik met moeite een minuut onafgebroken rennen. Door mee te doen heb ik al heel wat vooruitgang geboekt. Ik heb mijn gewicht niet mee, maar het geeft mij elke keer weer een TROTS gevoel als ik heb meegedaan. De lessen zijn iedere keer weer anders met een combinatie van rennen en krachttraining. Ik wil, naast mijn poging af te vallen, aan mijn conditie blijven werken en hoop dat ik over enige tijd een 5 kilometer run kan doen.

– Brenda

Bij Bodycompany leer je op een hele leuke en juiste manier hardlopen. Ikzelf had een blessure, waardoor ik niet verder kwam dan een paar kilometer. Door de afwisselende hardlooptrainingen bij Body Company, waarbij ook krachtoefeningen worden gedaan en op houding wordt gelet, kan ik inmiddels weer een aardig stuk achtereen hardlopen. Ik heb mij zelfs opgegeven voor de dam tot dam loop van 16 km! Geen les is hetzelfde en iedereen kan meedoen, ongeacht je conditie niveau, omdat er een beginners en gevorderden groep is.

– Mariëlle

Dit jaar begonnen met de lessen te volgen bij Body Company: ik ben er erg enthousiast over.  Ontspannen sfeer, goede afwisselende lessen, krachttraining. Ga er elke keer met plezier naartoe, écht een aanrader.

– Patricia